Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Τρίτη ημέρα ανόδου για την Ευρώπη με οδηγό τον DAX

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Την τρίτη διαδοχική ημέρα ανόδου ολοκλήρωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από το χθεσινό momentum της Wall και παρά τα αρνητικά μακρο της Ευρωζώνης. Στην πρώτη γραμμή της ανόδου ο γερμανικός DAX με κέρδη άνω του 2%.

«Οι χρηματαγορές δείχνουν να έχουν βρει στήριξη στην ελπίδα ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben Bernanke θα προσφέρει νέα μέτρα ενίσχυσης, πιθανότατα μέσω ενός νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης», σχολιάζει η Credit Agricole Corporate & Investment Bank.

Ο Bernanke θα μιλήσει στο πλαίσιο του συμποσίου οικονομικής πολιτικής αυτή την Παρασκευή στο Jackson Hole του Wyoming των ΗΠΑ. «Οι ελπίδες αυτές ίσων αποδειχθούν υπερβολικές», σημειώνει η Credit Agricole. «Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών δείχνουν πιο ελκυστικές τώρα σε σύγκριση με πριν από λίγες εβδομάδες».


Σε επίπεδο μάκρο, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε τον Αύγουστο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του γερμανικού ινστιτούτο Ifo υποχωρώντας σε χαμηλό 14 μηνών. Ο δείκτης υποχώρησε στις 108,7 μονάδες τον Αύγουστο από 112,9 μονάδες τον Ιούλιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 111 σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Πτώση ης τάξης του 0,7% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ευρωζώνης τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, σε ετήσια βάση οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 11,1%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,4% στις 229,79 μονάδες, διευρύνοντας την άνοδο αυτής της εβδομάδας μετά τα χαμηλά 2 ετών που έφτασε την περασμένη Παρασκευή.

Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κατέγραψε κέρδη 1,76%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,49%. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,69%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 έκλεισε στο +1,79%.

Κέρδη 1,08% σημείωσε ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 1,86% ενισχύθηκε ο ιταλικός MIB, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI κατέγραψε άνοδο 0,57%. Ο ελβετικός SMI ενισχύθηκε 1,87%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, με εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 85,9% στα καθαρά κέρδη ολοκλήρωσε το έτος χρήσης ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP Billiton, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τα κέρδη της μεγαλύτερης μεταλλευτικής στον κόσμο ενισχύθηκαν σε ποσοστό 85,9% στα 23,65 δισ. δολάρια. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 35,9% στα 71,7 δισ. δολάρια μετά από ρεκόρ παραγωγής σε τέσσερα εμπορεύματα και δέκα δραστηριότητες.

Εξάλλου, αύξηση 3,3% εμφάνισαν τα οργανικά έσοδα της Heineken NV στο πρώτο μισό του έτους, με τα συνολικά της έσοδα να ενισχύονται κατά 11%. Ωστόσο, οι όγκοι πωλήσεων παρουσίασαν κάμψη κατά τις περιόδους υψηλών πωλήσεων, όπως ο Ιούλιος και οι αρχές Αυγούστου, εξέλιξη που θα επηρεάσει τα καθαρά κέρδη στο σύνολο έτους. Τα έσοδα σε οργανικό επίπεδο ενισχύθηκαν κατά 3,3% οδηγούμενα από ένα μίγμα από αυξημένες τιμές και πωλήσεις.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου