Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Δεν άρεσε ούτε το 2ο πακέτο μέτρων

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211179&-V=articles
Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή το απόγευμα για να συζητήσει τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μετά την ενημέρωση της από τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία, για το περίγραμμα του δεύτερου πακέτου μέτρων προς εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αποσκοπεί να δοθεί χρόνος στην εκτελεστική εξουσία και την Επιτροπή για περαιτέρω νομοτεχνικό έλεγχο των νομοσχεδίων.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως ζητείται «να δοθεί χρόνος ώστε να βελτιωθεί και να εμπλουτιστεί η δέσμη μέτρων οικονομικής εξυγίανσης ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σκέλος της συγκράτησης των δημόσιων δαπανών, για να δοθεί περαιτέρω χρόνος για νομοτεχνικό έλεγχο των Κυβερνητικών νομοσχεδίων και ενδεχόμενων τροπολογιών που θα κατατεθούν κατά την ίδια συνεδρία από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, αλλά και για να δοθεί χρόνος στην εκτελεστική εξουσία να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις της με όλους τους εμπλεκομένους για να συμπληρώσει τις προτάσεις της».

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΑΚΕΛ, που ζητούσαν να κατατεθεί και το δεύτερο πακέτο μέτρων στη Βουλή, καθώς έκριναν τα επτά νομοσχέδια που κατατέθηκαν υπαναχώρηση της Κυβέρνησης από τη συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δήλωσαν απογοήτευση με το δεύτερο πακέτο μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, αν και παραδέχτηκε ότι δεν είναι επαρκές το πρώτο πακέτο, απηύθυνε έκκληση να ψηφιστεί. Δεσμεύτηκε επίσης ενώπιον των βουλευτών ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί ένα δεύτερο πακέτο, το οποίο θα περικόπτει 160 εκατομμύρια ευρώ από το κρατικό μισθολόγιο, ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τη στόχευση των κοινωνικών δαπανών.




24/08/2011 - 15:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου