Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στο χορό των περικοπών και η Γαλλία

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27968&categories_id=69
Η γαλλική κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη το νέο πρόγραμμα περικοπών, με το οποίο έχει...  
στόχο να εξοικονομήσει 14 δισ. ευρώ. Οι περικοπές θεωρούνται απαραίτητες για τη διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο 3Α.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν νέες δραστικές περικοπές, που θα πλήξουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και την οικονομική ανάκαμψη. Δεν πρόκειται να αυξηθούν, δήλωσε ο υπουργός, το ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος, οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και ο φόρος επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή μέλη του συντηρητικού UMP προτείνουν μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ.


Στην πρώτη θέση της λίστας των περικοπών φέρεται να είναι η φορολογική απαλλαγή των υπερωριών, που ο Νικολά Σαρκοζί είχε προβάλλει με το περίφημο «δουλέψτε περισσότερο για να κερδίσετε περισσότερα».

Η φορολόγηση των υπερ - πλούσιων θεωρείται επίσης δεδομένη ύστερα μάλιστα από το κείμενο που έχουν συνυπογράψει 16 ζάμπλουτοι Γάλλοι. Με τον κραυγαλέο τίτλο «Φορολογήστε μας!» αναγνωρίζουν ότι επωφελήθηκαν πολύ από το γαλλικό μοντέλο και το ευρωπαϊκό περιβάλλον και επιθυμούν να συμβάλλουν στη διατήρησή τους.

Προτείνουν μια «έξτρα συμμετοχή» μέσα σε «λογικά όρια», όπως λένε, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με αξιολόγηση 3Α που παρουσίασε πέρσι έλλειμμα 7,1%.


Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου