Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Γ.ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 12 ΚΑΙ 22 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ


«Με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνευθούν τα Γυμνάσια 12ο και 22ο δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, καθώς με την συγχώνευση αυτή το νέο σχολείο θα είναι υπεράριθμο και θα υπερβαίνει ακόμα και τα όρια που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Παιδείας, 400 μαθητές ανά σχολείο.
Η δημιουργία μεγαλύτερων τμημάτων θα επιφέρει σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των τάξεων τόσο από την μεριά των μαθητών που δεν θα είναι εφικτό να κατανοήσουν σωστά την παράδοση του μαθήματος, όσο και από την μεριά των καθηγητών που δεν θα διαθέτουν τις κατάλληλες συνθήκες να διεξάγουν σωστά το μάθημα και να έχουν και τον πλήρη έλεγχο των μαθητών.
Ουσιαστικά θα χαθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και η άμεση επικοινωνία που είναι πολύ σημαντική μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται από την συγχώνευση των εν λόγω σχολείων, είναι η απώλεια οργανικών θέσεων ορισμένων εκπαιδευτικών. Συνεπώς το Υπουργείο Παιδείας πριν προχωρήσει σε αυτή την απόφαση θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν όλους αυτούς τους παράγοντες και να πράξει σύμφωνα με το καλό της μαθητικής κοινότητας και όχι με συμφέρον το κέρδος εις βάρος μαθητών-καθηγητών».

Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου