Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Ο Μπαχτσελί φόρεσε τη στολή του και θέλει να πάρει και τη Θεσσαλονίκη


Μαρία Ζαχαράκη

Σε ένα νέο αλυτρωτικό παραλήρημα προέβη πάλι σήμερα ο εθνικιστής εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος, εξέφρασε την επιθυμία του να συμπεριλάβει τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, στα σύνορα της Τουρκίας!

«Η δική μας γραμμή είναι η γραμμή που χάραξε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος κρέμασε σαν μετάλλιο στο λαιμό της ιστορίας τις λέξεις: "Η μόνη μου τιμή και ο μόνος μου πλούτος στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο Τουρκισμός". Μια από τις πηγές έμπνευσής μας είναι η ιαχή 'Θεού θέλοντος, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη και το Κιρκούκ και τα Νησιά, αν είμαι άξιος και θα συμπεριλάβω τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, στα σύνορα της Τουρκίας'. Και όπως είπε πάλι ο Άγιος Ατατούρκ, "ο Τούρκος είναι η αστραπή, ο τυφώνας, ο ήλιος που φωτίζει τον κόσμο», δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προειδοποιώντας στη συνέχεια για γεωπολιτικές «καταιγίδες» στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

"Καταιγίδες ετοιμάζονται σε μία αχανή γεωγραφική περιοχή, στο κέντρο των οποίων βρίσκεται η Τουρκία. Η ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο είναι επιρρεπείς σε πολλές απειλές", υπογράμμισε στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Μπαχτσελί, δηλώσεις που δείχνουν μία ξεκάθαρη αναθεωρητική πολιτική κατεύθυνση, στην οποία θέλει να παρασύρει ξανά την κυβέρνηση Ερντογάν ο εθνικιστής εταίρος της.

Παράλληλα, ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος αντέδρασε έντονα στην πρόσκληση Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία, αποκαλώντας αυτήν την κίνηση απαράδεκτη και αντίθετη προς το δίκαιο κυριαρχίας της Τουρκίας και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αναφερόμενος απαξιωτικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ότι  η αντίληψη που επικρατεί διεθνώς για τη θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απειλεί τον τουρκικό λαό και την κυριαρχία της Τουρκίας και δήλωσε αποφασισμένος να υπερασπιστεί την Κωνσταντινούπολη και την ιστορική κληρονομιά της ενάντια σε κάθε προσπάθεια μετατροπής της σε "δεύτερο Βατικανό".

"Ένα άλλο απαράδεκτο ζήτημα είναι η πρόσκληση του Ρωμιού Πατριάρχη Φαναρίου στη σύνοδο κορυφής, αποκαλώντας τον ‘Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως’ και η υπογραφή του στην τελική διακήρυξη. Η σύνοδος κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία αγνόησε σκόπιμα το δίκαιο της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης. Το καθεστώς του Ελληνικού Πατριαρχείου Φαναρίου είναι σαφές. Το Πατριαρχείο είναι ένας θεσμός που επιτρέπεται να παραμείνει στο τουρκικό έδαφος μόνο για την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών της ορθόδοξης ελληνικής μειονότητας και υπόκειται στους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Διοικητικά υπάγεται στη διοίκηση της συνοικίας Φατίχ και ο εκλεγμένος Πατριάρχης είναι Τούρκος πολίτης. Δεν υπάρχει πόλη με το όνομα ‘Κωνσταντινόπολις’, εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο οικουμενικός τίτλος δεν έχει καμία εγκυρότητα και νομιμοποίηση. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι όλοι βυζαντινολάτρες και μαινόμενοι εχθροί του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε δεύτερο Βατικανό. Η Κωνσταντινούπολη, το λείψανο της κατάκτησής μας, είναι επίσης η επιτομή της εθνικής και πνευματικής μας τιμής. Η επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην αρχική μορφή του τεμένους και το άνοιγμά της για λατρεία στους μουσουλμάνους, έχει τρομάξει πολλούς κύκλους και τους έχει τρελάνει όλους από εκείνη την ημέρα. Εμείς θα απαντήσουμε και θα αντισταθούμε σε όσους παίζουν το χαρτί του ‘οικουμενισμού’ και εκμεταλλεύονται τη μεγάλη ευγνωμοσύνη καρδιά μας και το υπομονετικό μας σώμα. Ποτέ δεν θα υποκύψουμε, ποτέ δεν θα παραδοθούμε, ποτέ δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω από την υπεράσπιση του δικαίου, του λαού και της αλήθειας", δήλωσε ο Μπαχτσελί.

 ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου