Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

EUROPULS GTF, ιδού το ευρωπαϊκό HIMARS


Η γαλλο-γερμανική κοινοπραξία KNDS αμφισβητεί εμπράκτως την κυριαρχία του αμερικανικού M142 HIMARS MLRS (Multiple Launch Rocket System) με την παρουσίαση του EUROPULS GTF 8X8. 

Αυτό το σύστημα ΠΕΠ επόμενης γενιάς σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στη στρατιωτική τεχνολογία, υποσχόμενο βελτιωμένες δυνατότητες και στρατηγικά πλεονεκτήματα για τις ευρωπαϊκές δυνάμεις. Το EuroPULS δεν είναι απλώς ένα ισχυρό σύστημα, αλλά και ένα ασφαλές σύστημα. Διαθέτει εντυπωσιακό αποτελεσματικό βεληνεκές έως και 300 km, καθιστώντας το ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα στην κατηγορία του.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ armyrecognition.com

Ο εκτοξευτής είναι εξοπλισμένος με δυνατότητα αυτόνομης επανατροφοδότησης και διαθέτει ενσωματωμένο γερανό, εξασφαλίζοντας συνεχή λειτουργία χωρίς την ανάγκη εξωτερικής υποστήριξης. Συμμορφώνεται με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας εγγυόμενο υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Το EuroPULS ενσωματώνει εναρμονισμένες διεπαφές ανθρώπου-μηχανής (HMI) και πρωτόκολλα εκπαίδευσης, αξιοποιώντας αποδεδειγμένα συστήματα πυροβολικού. Είναι επίσης εξαιρετικά ευέλικτο και αερομεταφερόμενο, προσφέροντας εξαιρετική κινητικότητα. Διαθέτει εξελιγμένο σύστημα ελέφχου πυρός (FCS) που υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των ACCULAR βεληνεκούς έως 35 km, τψβ EXTRA έως 150 km και των PREDATOR HAWK έως 300 km.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να αναπτύξει τα περιπλανώμενα πυρομαχικά SkyStriker της Elbit. Το EuroPULS δεν περιορίζεται σε μία μόνο πλατφόρμα. Είναι ένα ευέλικτο σύστημα, ικανό να ενσωματωθεί σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων της BAE, των τροχοφόρων πλατφορμών της IVECO και Scania 8×8 με γερανούς και των πλατφορμών Tatra 6×6. Είναι επίσης συμβατό με προηγμένους πυραύλους όπως ο Kongsberg NSM, με βεληνεκές έως και 250 km, και με τον MBDA JFSM, με βεληνεκές έως και 499 km. Αυτή η προσαρμοστικότητα καθιστά το EuroPULS μια ευέλικτη και προσαρμόσιμη λύση για τις αμυντικές ανάγκες.

Το EuroPULS GTF 8X8 έχει σχεδιαστεί με εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές για να εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση σε διάφορα σενάρια μάχης. Το σύστημα έχει μήκος 10,50 μέτρα, πλάτος 2,55 μέτρα και ύψος 3,40 μέτρα, με βάρος μάχης μικρότερο από 38,0 τόνους. Με κινητήρα 368 kW (500 HP), το EuroPULS μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 90 km/h σε δρόμους και έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 750 km.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου