Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Η Ιταλία κάλεσε 6 χώρες στη συνάντηση της G7- μεταξύ αυτών η Τουρκία


Φωτό: g7italy.it

Ιούλιος 13, 2024. Ελλάδα.

Η προεδρεύουσα αυτήν την χρονική περίοδο, Ιταλία,  της Ομάδας των 7 πλουσιότερων κρατών- G7, κάλεσε άλλες έξι χώρες να παραβρεθούν  στη Σύνοδο των Υπουργών Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Θα ανοίξουμε τις πόρτες της G7 στους συνομιλητές που θεωρούμε προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Ταγιάνι δήλωσε ότι θα ανοίξουν τις πόρτες της G7 στις χώρες που βλέπουν ως προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας και κάλεσε 6 χώρες, στη συνάντηση της 17ης Ιουλίου των Υπουργών Εμπορίου στη Villa San Giovanni και στο Reggio Calabria.

Η G7 θα πρέπει να είναι ένας ανοιχτός οργανισμός, όχι ένας κλειστός. «Γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχουν η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, το Βιετνάμ, η Τουρκία, η Νέα Ζηλανδία και η Ινδία, όπου ζουν δισεκατομμύρια άνθρωποι».

reggiotoday.it

Ο Ταγιάνι δήλωσε ότι η συνάντηση των Υπουργών Εμπορίου της G7 θα επικεντρωθεί σε τέσσερα θέματα προτεραιότητας: ενίσχυση του πολυμερούς εμπορικού συστήματος μέσω της μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, διασφάλιση ίσων συνθηκών στις παγκόσμιες αγορές, προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στο εμπόριο και αύξηση της οικονομικής ανθεκτικότητας και ασφάλειας.

Αναφερόμενος σε ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής στη συνέντευξη Τύπου, ο Ταγιάνι είπε ότι η Κίνα είναι αντίπαλος με τον οποίο πρέπει να δημιουργηθούν εποικοδομητικές σχέσεις και ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθούν την Κίνα.

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από την Κίνα στο πλαίσιο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ταγιάνι είπε: «Ελπίζουμε ότι η Κίνα δεν θα υποστηρίξει στρατιωτικά τη Ρωσία, αλλά θα την πείσει να εγκαταλείψει τα παράνομα κατεχόμενα εδάφη και να καθίσει στο τραπέζι της ειρήνης με τον (Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι».

Ο Ταγιάνι επανέλαβε επίσης σε άλλη εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε στη Ρώμη σήμερα ότι «κανένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πάει στην Ουκρανία».

Η Ομάδα των 7 περιλαμβάνει τις χώρες, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου