Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη τουρκική αεροπειρατεία: Τουρκικά μαχητικά εναντίον αρμενικού αεροσκάφους


Δεύτερη "απαγωγή" πολιτικού αεροσκάφους μέσα σε πέντε ημέρες από την τουρκική Αεροπορία σημειώθηκε πριν λίγες ώρες με την αναγκαστική προσγείωση υπό την απειλή κατάρριψης, αεροσκάφους αρμενικού αεροσκάφους από την τουρκική Αεροπορία.
Το αρμενικό πολιτικό αεροσκάφος εξαναγκάστηκε κάτω από την απειλή τουρκικών μαχητικών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ, ενώ αυτό κατευθυνόταν προς το Χαλέπι. Ήδη έχει γίνει διάβημα από την Αρμενία.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι "οι αρμενικές αρχές δέχτηκαν επιτρέψουν να προσγειωθεί το αεροσκάφος για έλεγχο", αλλά η Αρμενία το διαψεύδει και το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για "αροπειρατεία".
Στο αρμενικό αεροσκάφος μεταφερόταν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους στο Χαλέπι και οι αρμενικές αρχές είχαν ειδοποιήσει σχετικά τις τουρκικές, οι οποίες όμως τελικά εξανάγκασαν το αεροσκάφος να προσγειωθεί.
Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Αρμενία για το περιστατικό, ενώ αεροσκάφος αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα και το πλήρωμα βρίσκεται υπό περιορισμό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου