Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Με αύξηση της θητείας προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα

Με αύξηση της θητείας προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα

Μπορεί τα ειδικά μισθολόγια να εξαιρούνται προς το παρόν από τις περικοπές που αναμένονται ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα 11,7 δις ευρώ που ψάχνει η κυβέρνηση δεν θα έχουν όμως την ίδια τύχη και όσοι ετοιμάζονται να μπουν στο στρατό.
Στο τραπέζι του υπουργού Εθνικής Άμυνας βρίσκεται ήδη η πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες. Το μέτρο αυτό που συζητείται καιρό επανέρχεται στην ατζέντα καθώς αναμένεται να περιορίσει τις ανάγκες πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων που ζητούν την αύξηση της θητείας.
Ο υπουργός, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατά την επίσκεψή του χθες στον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε πως θεωρεί δεδομένη την αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να μη γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο.
Από τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη προέκυψε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των στρατιωτικών. Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων.
Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα δεχθεί η τρόικα τη συγκεκριμένη παρέμβαση  καθώς λύση είναι προσωρινή χωρίς μόνιμο χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου