Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μέρκελ: Παράταση μερικών εβδομάδων για την Ελλάδα

Η προσωρινή έκθεση της τρόικας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καταδεικνύει μια καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post, μεταδίδει η Deutsce Welle.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους. Στον μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων φέτος θα γίνουν μόλις δύο κινήσεις, που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για χρονική παράταση δύο ετών ως «τελείως απαράδεκτη», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ενώπιον ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού η Α. Μέρκελ έχει διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει το πολύ μερικές εβδομάδες παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης S. Seibert δήλωσε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι αυτός θα είναι ένας δύσκλος και μακρύς δρόμος.

Τόνισε ακόμη ότι η  Ελλάδα πρέπει να μείνει στα χρονοδιαγράμματα.
 
ΠΗΓΗ  euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου