Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

«Καμπανάκι» Λυμπερόπουλου

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ με επιστολή του στον πρωθυπουργό ασκεί έντονη κριτική στα πρόσωπα των υπουργών Ανάπτυξης και Τουρισμού. Όπως αναφέρει σχετικά: «Το φάντασμα του Ραγκούση και του υπό διαμόρφωση καρτέλ αναβιώνει αργά αλλά σταθερά ,αλλά κανείς από αυτούς που επιλέξατε για την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού δεν βάζει τελεία στο θέμα».
Ταυτόχρονα στέλνει τελεσίγραφο ότι: «Αν οι επιλογές σας, ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη δεν σεβαστούν ή παρακάμψουν αυτές τις αξίες ( τις οποίες δεν έδειξαν να συμμερίζονται όταν δίναμε τον μεγάλο αγώνα πέρυσι) δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θα είμαστε απέναντί τους χωρίς καμιά διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».


Αναλυτικά η επιστολή:

«Kύριε Πρωθυπουργέ

Αφορμή γι αυτή την επιστολή είναι η έντονη ανησυχία του κλάδου μας για ζητήματα που μας αφορούν. Οι επιλογές σας σε ότι αφορά την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού έχουν δημιουργήσει αμφιβολία και αμφισβήτηση.

Δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι στο υπουργείο Μεταφορών δεν κινείτε τίποτα. Πρόκειται για ένα υπουργείο από το οποίο αναμένουμε διορθώσεις, εγκυκλίους, διευκρινίσεις, πράγματα σημαντικά για την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Η καθημερινή ενασχόληση της ηγεσίας του υπουργείου με θέματα που αφορούν τον πολίτη πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ειδικά σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θέλουμε και επιδιώκουμε τον διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση ασχέτως προσώπων και παρατάξεων. Η μέχρι τώρα πολιτική θέση των δύο υπουργών σας ( Χατζηδάκης – Κεφαλογιάννη) δυστυχώς δεν εγγυάται μια υγιή συνεργασία. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζουν δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί προσθέστε την δηλωμένη φημολογία τόσο από το ΣΕΤΕ όσο και από άλλους τουριστικούς παράγοντες ότι γίνονται προσπάθειες για να δοθεί μέρος του μεταφορικού μας έργου προς αυτούς. Το φάντασμα του Ραγκούση και του υπό διαμόρφωση καρτέλ αναβιώνει αργά αλλά σταθερά ,αλλά κανείς από αυτούς που επιλέξατε για την ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισμού δεν βάζει τελεία στο θέμα. Αντίθετα συντηρούν έντεχνα την ανησυχία και την αμφισβήτηση.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Εδώ και αρκετό καιρό το ταξί έχει πάψει να είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Αντίθετα δημιουργεί ζημιές και χρέη για τους επαγγελματίες που παλεύουν με νύχια και με δόντια να φανούν συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην πολιτεία και παράλληλα να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Πριν από ένα χρόνο δώσαμε τον αγώνα της ζωής μας υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία. Δέκα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την μάχη γεγονός που αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα εκδοτικά συμφέροντα.

Παρόλα αυτά επιμείναμε και δικαιωθήκαμε αποδεικνύοντας ότι όταν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ανεξάρτητο και απεγκλωβισμένο από σκοπιμότητες, όταν διαθέτει αξίες και ιδανικά, τότε μπορεί να χαράξει δρόμους ισονομίας, να κλείσει τα κρυφά μονοπάτια των νταβατζήδων και των καρτέλ και να προσφέρει σημαντικό έργο στην καταταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία.

Με αυτή την επιστολή κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν οι επιλογές σας, ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη δεν σεβαστούν ή παρακάμψουν αυτές τις αξίες ( τις οποίες δεν έδειξαν να συμμερίζονται όταν δίναμε τον μεγάλο αγώνα πέρυσι) δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια. Θα είμαστε απέναντί τους χωρίς καμιά διάθεση να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Κύριε πρωθυπουργέ

Με όλο τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη προς εσάς. Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, καθαροί και σωστοί τόσο απέναντί σε σας όσο και στα μέλη της κυβέρνησή σας. Θα κοινοποιήσουμε αυτή την επιστολή και προς τα Μ.Μ.Ε για να γνωρίζουν όλοι την θέση και την άποψη του κλάδου μας.

ΥΓ Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητος (εκλεγόμαστε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεστε κι εσείς) τότε δεν είναι συντεχνία αλλά πραγματικό και ουσιαστικό στήριγμα για την κοινωνία που σκοπεύει να δικαιώσει την εργασία απελευθερώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ανούσιου και χαζού πολέμου των πολιτικών που πολεμούν συνδικαλιστές και των συνδικαλιστών που πολεμούν πολιτικούς. Προτιμάμε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου