Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ελεύθερος ο Καλούσης και οι συνεργάτες του για τη νομική εταιρεία που είχαν συστήσει

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκεύης ο Ευαγγελος Καλούσης, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη δικηγόρους, κατόπιν της μήνυσης και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε σε βάρος του πρώτου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την παράνομη δικηγορική εταιρεία που έχει συστήσει ο πρώην δικαστής.

Ο Ευαγγελος Καλούσης, που βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.


Ο πρώην δικαστής συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης με τη διαδικασία του αυτοφώρου μαζί με δύο συνεργάτες του.Οι αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψή του διενήργησαν έρευνα στα γραφεία της εταιρείας που διατηρεί επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του αλλά και άλλα έγγραφα και στοιχεία. Κατάθεση, μάλιστα, στο πλαίσιο της προανάκρισης είχε δώσει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο πρώην δικαστής, που έχει παυθεί οριστικά από το δικαστικό σώμα και έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, είχε συστήσει λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του νομική εταιρεία.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ο οποίος είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της «νομικής εταιρείας» που έχει ιδρύσει πρώην δικαστικός λειτουργός. Μάλιστα, ο ΔΣΑ έχει καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας το σφράγισμα της εν λόγω εταιρείας , η οποία μάλιστα διατηρεί και ιστοσελίδας προβολής στο Διαδίκτυο με την επωνυμία «Kaloussis & Partners».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου