Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Η Γαλλία θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να αρθεί η διεθνής αναγνώριση από την τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σαράτζ

Λιβυκά ΜΜΕ μεταδίδουν, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές, ότι η Γαλλία κινείται για να αρθεί η διεθνής αναγνώριση του ΟΗΕ προς την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα eg24, οι Γάλλοι έχουν λάβει τις αποφάσεις τους για την ισλαμιστική κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σαράτζ και θα επιδιώξουν απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα αποσύρει τη διεθνή της αναγνώριση.

Η ίδια διπλωματική πηγή -όπως μεταδίδουν τα λιβυκά ΜΜΕ και αναμεταδίδει η αιγυπτιακή ιστοσελίδα- είπε ότι η αποστολή στη Λιβύη του νέου ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ θα είναι να βρει μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές, μια εναλλακτική της συμφωνίας του Σκιράτ που έχει λήξει από τον Δεκέμβριο του 2017.

Να σημειωθεί ότι με τη λήξη της συμφωνίας του Σκιράτ έχει λήξη και η οποιαδήποτε διεθνής νομιμότητα του καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Η γαλλική απόφαση να αρθεί η διεθνής αναγνώριση το καθεστώς της Τρίπολης οφείλεται στην τουρκική ανάμιξη στη λιβυκή κρίση και στην υπογραφή των δύο άκυρων και έκνομων συμφωνιών του καθεστώτος Σαράτζ με την Τουρκία, η μία αφορά τη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα και η δεύτερη την εξωφρενική οριοθέτηση μεταξύ τους ΑΟΖ.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Τυνήσιου προέδρου τη Δευτέρα από το Παρίσι, που αναφέρθηκε σε «προσωρινή νομιμότητα» της κυβέρνησης Σαράτζ.
 
ΠΗΓΗ tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου