Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ζωντανός ο «The Guest», που σχεδίασε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ


Ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' όσο πίστευε το Τελ Αβίβ, παρά τις επτά απόπειρες δολοφονίας του. Οι Ισραηλινοί έχουν βίντεο στην κατοχή τους.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ της Χαμάς και εγκέφαλος της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, είναι ζωντανός, σύμφωνα με βίντεο που έχει στην κατοχή του ο Ισραηλινός Στρατός (IDF), μεταδίδουν οι Jerusalem Post.

Σε ένα από τα βίντεο που κατασχέθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών εντός της Λωρίδας της Γάζας, ο Ντέιφ (γνωστός ως The Guest) φαίνεται να περπατά, αν και δείχνει να κουτσαίνει ελαφρώς.

Η κατάσταση της υγείας του είναι αισθητά καλύτερη από ό,τι προσδοκούσε το Τελ Αβίβ. Μέχρι την ανακάλυψή τους το Ισραήλ θεωρούσε ότι ο Ντέιφ χρειαζόταν φροντίδα, ότι ταξίδευε με ασθενοφόρα, χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες. Η πεποίθηση αυτή δεν ήταν τελείως αβάσιμη, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν προηγηθεί επτά συνολικά απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, μερικές από τις οποίες κατάφεραν να τον τραυματίσουν, όπως η επιχείρηση Protective Edge το 2014.

Την περασμένη εβδομάδα, ο IDF έριξε φυλλάδια στη Γάζα προσφέροντας αμοιβή άνω των 100.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ντέιφ. Τα φυλλάδια ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα πλήρωνε επίσης 400.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην τοποθεσία του Γιαχία Σινουάρ και 300.000 δολάρια για τον εντοπισμό του αδελφού του Μαχμούντ.

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου