Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Guardian: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης αναβιώνει στην Ελλάδα...

Με μελανά χρώματα το δημοσίευμα της Guardian περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα, με τον κόσμο να συρρέει στα συσσίτια, ''αναρχικούς και φασίστες να... τσακώνονται για τον έλεγχο στους δρόμους'', τους μετανάστες να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο το βράδυ, τους ''υποστηρικτές του Χίτλερ να κάνουν παρέλαση''...

''Είναι σαν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης'', γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στην περίοδο 1919-1933 στη Γερμανία ''Με την πρώτη ματιά'', συνεχίζει το άρθρο, ''η Ελλάδα φαίνεται να είναι όπως κάθε ανεπτυγμένο κράτος. Οι άνθρωποι κάθονται στα καφέ και τα μαγαζιά δουλεύουν. Είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ότι η τοπική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20% τα τελευταία τρία χρόνια και όλο και κατρακυλά'' ''Δε χρειάζεται κανείς να ξέρει ότι η ανεργία κυμαίνεται πάνω από το 20%, ενώ για τους νέους το ποσοστό φτάνει το 50%, τα ταξί είναι άδεια και τα μαγαζιά χωρίς πελάτες. Η Ελλάδα καταρρέει, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και τα παιδιά στο σχολείο λιποθυμούν, ενόσω οι αναρχικοί και οι φασίστες παλεύουν για το ποιος θα έχει τον έλεγχο στους δρόμους''.

Στο εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ο καθηγητής Γ. Βαρουφάκης αναφέρει ακόμη ότι οι υπεύθυνοι του σχεδίου λιτότητας ''θα περάσουν ως οι ηλίθιοι στην ιστορία της οικονομίας''.
ΠΗΓΗ dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου