Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κορόιδευαν την Ελλάδα τέσσερις μέρες

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
«Ψιλικατζίδικο η Ελλάς».
Έτσι αντιμετώπιζαν τη χώρα για τέσσερις μέρες, από το πρωί της περασμένη Κυριακής έως τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του στο Μέγαρο Μαξίμου, που εννοείται ότι αναζητούσαν την καλύτερη λύση για τη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Τώρα που λύθηκαν τα στόματα και το «4ήμερο της ντροπή» τέλειωσε με την επιλογή Παπαδήμου , αποκαλύπτεται όλη η μικροψυχία και η μιζέρια όλων όσοι κράταγαν τις τύχες αυτής της χώρας στα χέρια τους από το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου παρακάλεσε το περασμένο Σάββατο τον κ. Λ.Παπαδήμο που ήταν στη Βοστόνη της Αμερικής να έρθει κατεπειγόντως στην Ελλάδα για να συζητήσουν την ανάληψη της πρωθυπουργίας για τη σωτηρία της χώρας.
Αυτό ήταν το αντίδωρο Παπανδρέου σε Μέρκελ - Σαρκοζί για να τους καθησυχάσει μετά την τρέλα της αναγγελία του δημοψηφίσματος. Αλλά ο Παπανδρέου άλλα είχε στο μυαλό του και πάντως όχι τον Παπαδήμο, γιατί τον φοβόταν σαν εν δυνάμει στο μέλλον πολιτικό αρχηγό του μεσαίου χώρου.
Ήρθε ο Παπαδήμος την περασμένη Κυριακή από Βοστόνη μέσω Φραγκφούρτης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας του τηλεφώνησε η γραμματέας του Γ.Παπανδρέου, κ.Ρεγγίνα Βάρτζελη και του λέει να είναι έτοιμος γιατί ανά πάσα στιγμή θα κληθεί από τον πρωθυπουργό να συζητήσουν για ανάληψη της ηγεσίας της μεταβατικής κυβέρνησης. Από κει και πέρα άκρα του τάφου σιωπή.
Τις επόμενες ημέρες «παγώνει» η ιστορία με τον Παπαδήμο και σε ερωτήσεις του Σαμαρά, των δημοσιογράφων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι διάφοροι στενοί συνεργάτες Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου ( Ελενόπουλος, Αθανασάκης, κ.λ.π) διαδίδουν ότι ο Παπαδήμος βάζει όρους που δεν δέχεται ο Σαμαράς κι άρα δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή η λύση.

Κι αρχίζει το γαϊτανάκι με τα διάφορα απίθανα ονόματα από πλευράς ΠΑΣΟΚ: Κακλαμάνης, Κουκιάδης, Σκουρής, Πετσάλνικος, με τη φανερή πια στόχευση Παπανδρέου να υπάρχει ένας μεταβατικός πρωθυπουργός απόλυτα του χεριού του και πάντως ακίνδυνος για το πολιτικό του μέλλον.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι το «όχι» για τα ονόματα αυτά δεν προήλθε ούτε από τους ίδιους τους προτεινόμενους, ούτε από τη ΝΔ, αλλά από τα ισχυρά κέντρα του εξωτερικού (Κομισιόν και ΔΝΤ) που παρακολουθούσαν με κομμένη ανάσα τις «τρέλες» στην Ελλάδα με τα απίθανα πρόσωπα που προτεινόντουσαν από τον Παπανδρέου για πρωθυπουργοί. Πρόσωπα αξιοσέβαστα πολιτικά, αλλά με καμία σχέση σε θέματα οικονομίας και χωρίς να έχουν ούτε μία γνωριμία στο εξωτερικό.
Τέσσερις μέρες προσπαθούσε ο Παπανδρέου να «κάψει» το όνομα Παπαδήμος για να βάλει άνθρωπο του χεριού του στην ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης, την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε και είχε ήδη αρχίσει η διαδικασία εξόδου της από το ευρώ.
Μία φράση χθες του Λ.Παπαδήμου αποκάλυψε την αθλιότητα της πολιτικής ίντριγκας των τελευταίων ημερών από πλευράς ΠΑΣΟΚ:
«Ουδέποτε έβαλα όρους για να αναλάβω την πρωθυπουργία» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος και αποκάλυψε την κοροϊδία που δεχόταν επί τέσσερις μέρες ο ελληνικός λαός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου