Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Έκανε πίσω» η κυβέρνηση για τα μισθολογικά των υπαλλήλων της Βουλής

Υπαναχώρηση φαίνεται ότι σήμανε η κυβέρνηση, τρομοκρατούμενη από τις σημερινές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, η επίμαχη ρύθμιση περί την εναρμόνιση των μισθολογικών απολαβών τους με τις αντίστοιχες των υπολοίπων που εργάζονται στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανόταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, παρά την όψιμη διάψευση που προήλθε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Παρότι λοιπόν νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή ανακοίνωσε ότι «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα δημοσιευθεί σε λίγη ώρα, δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής», η σχετική πληροφόρηση θέλει το κυβερνητικό επιτελείο να έχει κάνει... πίσω ολοταχώς, θορυβούμενο από τις σφοδρές αντιδράσεις των υπαλλήλων.

Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε εντολή να συμπεριλάβει ρύθμιση, βάσει της οποίας αφενός θα εναρμονίζονταν οι μισθοί και τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής με τα αντίστοιχα των δημοσίων υπαλλήλων αφετέρου οι υπερωρίες τους δεν θα μπορούσαν να υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ύψος.

Εν τέλει, η ρύθμιση αυτή αποσύρθηκε, αφού οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν με «μπλοκάρισμα» των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, καθώς θα προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις.

Πάντως, παρότι τα μισθολογικά των εργαζομένων αποτελούν, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αποτελούν, αντικείμενο ισχυρής προστασίας, σε μία περίοδο που συμπιέζονται, κυρίως αδιάκριτα, μισθοί στο δημόσιο τομέας, αλλά και «φουντώνει» η ανεργία, κάποιες ομάδες εργαζομένων φαίνεται πως απολαμβάνουν περισσότερα δικαιώματα, αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ τους. 
 
ΠΗΓΗ newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου