Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Ήταν γραμμένο στη μπούζα του:ΑΠΑΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Καλοκαίρι 1996.
Πορεία ελευθερίας και τιμής.
Η τιτάνια προσπάθεια 7.000 μοτοσικλετιστών που ξεκίνησαν από το Βερολίνο της Γερμανίας, με τελικό προορισμό την Κερύνεια. Είχαν σκοπό να αφυπνίσουν και να υπενθυμίσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, πως στην Κύπρο ακόμα υπάρχει κατοχή.
Στις 11 Αυγούστου, αφού οι μοτοσικλετιστές έφτασαν στην Κύπρο ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία στο εσωτερικό του νησιού. Η μεγαλειώδης πορεία που ξεκίνησε από το Μακάρειο Στάδιο, παρόλο που προσπάθησε να ανακοπεί από τις Αρχές, τελικά κατέληξε στη Δερύνεια και λίγο αργότερα στη νεκρή ζώνη, όπου βρήκε τέλος ο ηρωομάρτυρας Τάσος Ισαάκ.
Το όλο σκηνικό της δολοφονίας του Τάσου, αντλείται και απο ιστορικά βίντεο της εποχής τα οποία καταδεικνύουν την προσπάθειά του να διασώσει ενα άλλο συνδιαμαρτυρόμενο. Όταν αυτός παγιδεύτηκε στα συρματοπλέγματα της νεκρής ζώνης ο Ισαάκ τον βοήθησε να διαφύγει καθώς τον χτυπούσαν με μανία οι Τούρκοι. Για κακή του τύχη, πίαστηκε απο μέλη των γκρίζων λύκων οι οποιοί άρχισαν να τον χτυπάνε με λύσσα χρησιμοποιώντας πέτρες, ρόπαλα και λοστούς. Έτσι, ο Τάσος αφού αντίκρισε τη πραγματική βιαιότητα του Αττίλα, άφησε την τελευταία του πνοή στη μαρτυρική μας γη.
Από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ κατανοούμε πλήρως για ακόμη μια φορά ότι ο τουρκικός φασισμός δεν έχει όρια. Όσο αυτός τρέφεται από τις πολιτικές κατευνασμού, τόσο αγριεύει δείχνοντας το αληθινό του πρόσωπο.
Ανησυχητικό αποτελεί επίσης, το ότι παρά τα διεθνή εντάλματα σύλληψης των δολοφόνων του Τάσου οι δολοφόνοι του όχι μόνο κυκλοφορουν ανενόχλητοι σε αυτό το παράνομο μόρφωμα του βορείου μέρους της πατρίδος μας αλλά έχουν και αξιοματα σε αυτό, αφού παρόντες στην δολοφονία, ήταν και ο επικεφαλής του παραρτήματος της κατεχόμενης Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, αλλά και ο λεγόμενος «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Ερχάν Αρικλί.
Ως Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ, δηλώνουμε εσαεί συνεχιστές των αγώνων του Τάσου για απελευθέρωση των κατεχόμενων μας εδαφών. Η διατήρηση της μνήμης και της τιμής των 2 ηρωμαρτύρων της Δερύνειας είναι δείγμα αξιοπρέπειας. Δεν θα αφήσουμε τον Αττίλα, τις κατοχικές σημαίες και τα συρματοπλέγματα να γίνουν συνήθεια στο νησί μας. Η δικαίωση του Τάσου, θα έρθει όταν και ο τελευταίος πρόσφυγας νιώσει επιτέλους το νόστο της λευτεριάς. Ως τότε, κάθε απαίτηση μας θα είναι ίδια με αυτήν του Τάσου.
«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ».


 ΠΗΓΗ  Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου