Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιές: Τι θα γινόταν αν είχαμε drones…. στην Πολιτική Προστασία(Βίντεο)

Πυρκαγιές: Τι θα γινόταν αν είχαμε drones στην Πολιτική Προστασία – Μια χρήσιμη συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της UCANDRONE του ομίλου EFA

Στα μέσα Ιουλίου το Armyvoice.gr επισκέφθηκε την έδρα της UCANDRONE, μιας ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει drones και εντυπωσιαστήκαμε από το εύρος των χρήσεων που καλύπτουν αλλά και το μέγεθος που όλο μικραίνει.


Διαβάζοντας για την χρήση των drones από την ομάδα των Ρουμάνων πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στην Εύβοια, αλλά και για την διάθεση του Heron από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητήσαμε από τον Δημήτρη Στεφανάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της UCANDRONE, να συζητήσουμε για τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας από την χρήση των drones.



Μιλώντας για drones, δεν εννοούμε απλά ένα ιπτάμενο «μάτι» που μεταφέρει μια εικόνα βίντεο στον χειριστή του, αλλά ένα ολόκληρο εξελιγμένο σύστημα, το οποίο παρέχει πλήθος δεδομένων, τα οποία θα μπορούσαν να γλιτώσουν κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων, κατά τη διάρκεια της πρόληψης, αλλά και να κατευθύνουν πιο σωστά τις χερσαίες δυνάμεις και τα πτητικά μέσα .


Το ππιο σημαντικό όμως είναι ότι ανοίγουν το δρόμο της συνεργασίας όλων των ειδικών για την πυρόσβεση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο.

Ποιος πρέπει να έχει το «πάνω χέρι» στην πυρόσβεση; Τι έδειξε το πόρισμα από το Μάτι και τι λένε οι ειδικοί καθηγητές που ασχολούνται με τις δασικές πυρκαγιές.

Ακούστε την συζήτηση με τον Δημήτρη Στεφανάκη, για το τι μπορεί να μας προσφέρει σήμερα η τεχνολογία

 

ΠΗΓΗ  armyvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου