Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τουρκικές αυθαιρεσίες στα έργα αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, λέει ο Κ.Χατζηγιάννης

Τις έντονες ανησυχίες του για τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα των εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Τις τελευταίες μέρες» αναφέρει ο Βουλευτής «παρατηρούμε να διεξάγονται εργασίες οι οποίες , δυστυχώς, δεν εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναστήλωση του Μοναστηριού στη βάση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα» διεξάγονται εργασίες από πλευράς Τουρκίας στον γειτνιάζοντα χώρο γεγονός που επηρεάζει τους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Πατρών.


«Η μονόπλευρη εκτέλεση έργων από τουρκικής πλευράς» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης «δεν βοηθά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί κατόπιν συμφωνιών για την αναστήλωση της Μονής και του περιβάλλοντος χώρου».

«Γι` αυτό τον σκοπό» συνεχίζει ο Βουλευτής Αμμοχώστου «καλούμε την Κυβέρνηση καθώς επίσης και την Εκκλησία να συντονιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι εργασίες των τούρκων και στον χώρο της Μονής να εκτελούνται έργα που εντάσσονται στα συμφωνηθέντα για την αναστήλωση του Μοναστηριού και του περιβάλλοντος χώρου. Διαπιστώνεται επίσης αχρείαστη καθυστέρηση και δισταγμοί από την Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που αξιοποιεί η τουρκική πλευρά».

«Το θέμα» καταλήγει ο Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης «είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τον σκοπό αυτό θα ζητήσει την άμεση σύγκλιση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που η έχει δημιουργήσει η τουρκική πλευρά».

ΠΗΓΗ maxhnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου