Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κως: Ξύλο και δακρυγόνα σε διαμαρτυρία για τα hotspots -Στο νοσοκομείο δύο κάτοικοι (Φωτο-Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς και χρήση χημικών σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (05/02) στην Κω, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την δημιουργία hotspot.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας κατοίκων και αστυνομικών των ΜΑΤ, στο παλιό στρατόπεδο στο Πύλι της Κω, όπου οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ματαιώσουν τις εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν για την ανέγερση hotsport στο νησί.




AdTech Ad
Οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.



Από το πρωί βρίσκονται στο νησί τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα, ενώ μετά από τα επεισόδια επικρατεί κλίμα μεγάλης αναταραχής.


«Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες»
Ένας δημοσιογράφος από την Κω ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο νησί, εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων του ακριτικού νησιού για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή Πυλί.
Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το στρατόπεδο 148, όπου θα δημιουργηθεί το Hotpsot, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι της Κω για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο καταγραφής προσφύγων.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που - σύμφωνα με την καταγγελία του - τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.
«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.
Δείτε το βίντεο






Βίντεο και φωτογραφίες από το vimatisko.gr.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου