Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Θετικό κλίμα στη Wall Street στο κλείσιμο του τριμήνου

 Dow16.466,59143,53 0,88%  



  Nasdaq4.155,764,53 0,11%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα και του τριμήνου – με τον S&P 500 να οδεύει για το πέμπτο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο – μετά τις διαβεβαιώσεις της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αποσύρει την υποστήριξη που προσφέρει στην οικονομία.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Σικάγο η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία και η αγορά εργασίας είναι ακόμα μακριά από το να χαρακτηριστούν υγιείς και συνεχίζουν να χρειάζονται στήριξη από την κεντρική τράπεζα.

"Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να απέχει πολύ από τους δύο στόχους που έχουν ανατεθεί στην Federal Reserve από το Κογκρέσο" για χαμηλό και σταθερό πληθωρισμό και μέγιστη βιώσιμη απασχόληση, δήλωσε η Yellen

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η απόφαση της Fed να μειώσει το μέγεθος του προγράμματος αγορών ομολόγων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν μία προσπάθεια σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

"Τα πρόσφατα βήματα της Fed να μειώσει το ρυθμό των αγορών χρεογράφων δεν μειώνουν τη δέσμευση μας, αλλά αποτελούν μια εκτίμηση ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην αγορά εργασίας σημαίνει πως η βοήθεια μας δεν χρειάζεται να αυξάνεται τόσο γρήγορα", δήλωσε.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 128,00 μονάδες (0,78%) και βρίσκεται στις 16.451,06 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 42,36 μονάδων (1,02%) φτάνοντας τις 4.198,12 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,32 μονάδων (0,77%) και βρίσκεται στις 1.871,94 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 28 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις 2 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Microsoft καθώς διαπραγματεύεται στα 41,27 δολ. με άνοδο 0,97 δολ. ή σε ποσοστό 2,41%. Ακολουθούν η Walt Disney με κέρδη 1,61% στα 80,26 δολ. και η JPMorgan Chase στα 60,81 δολ. με άνοδο 1,25%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο επιβράδυνε αισθητά τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Chicago PMI διολίσθησε στις 55,9 μονάδες από 59,8 μονάδες το Φεβρουάριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60 μονάδες.

Την προσοχή των επενδυτών συγκέντρωσαν νωρίτερα σήμερα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ευρωζώνη και έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Η επιβράδυνση του πληθωρισμού αναμένεται να ενισχύσει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει νέα μέτρα στην επόμενη συνάντηση νομισματικής πολιτικής την Πέμπτη, σημειώνουν οι αναλυτές.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε την προσφορά της Carlyle Group LP για την εξαγορά της μονάδας της Ortho-Clinical Diagnostics έναντι περίπου 4 δισ. δολ.

Η Carlyle είχε καταθέσει την προσφορά για τη μονάδα τον περασμένο Ιανουάριο και η J&J ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση να κάνει δεκτή την πρόταση έγινε μετά από διαβούλευση με τα εργατικά σωματεία και τις ενώσεις. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του έτους.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου