Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξανά κάτω από τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχωρεί την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, καταγράφοντας απώλειες έως και άνω του 3%, μέσα σε περιβάλλον έντονων πιέσεων και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον «απόηχο» της χθεσινής ομιλίας του διοικητή της Fed.

Από το εγχώριο «μέτωπο», το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών δείχνει να καθησυχάζει προς το παρόν τις ανησυχίες περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες και πολιτικής αποσταθεροποίησης.


Στην πλειονότητά τους όμως αναλυτές της αγοράς υπογραμμίζουν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν τραυματίσει ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη που είχε αρχίζει να χτίζεται προς το εξωτερικό, σχετικά με τη δυνατότητα της σημερινής κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία και να προωθήσει τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν.

Στο πρωινό της report η Beta Securities επισημαίνει ότι αν και το κλίμα στην αγορά εμφανίζει κάποια βελτίωση, η ειδησεογραφία από το εξωτερικό, η συσχέτιση του Χ.Α. με τις αγορές του εξωτερικού και η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα πιθανόν θα διατηρήσουν και στη σημερινή συνεδρίαση τις διαθέσεις σταθεροποίησης.

Η εικόνα στο ταμπλό του FTSE25 είναι «μοιρασμένη», με τη ΣΩΛΚ να «οδηγεί» την άνοδο ενισχυμένη 2,73%. Με μικρότερα κέρδη ακολουθούν οι Eurobank Properties, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ, ενώ η Ελλάκτωρ διαπραγματεύεται αμετάβλητη.

Στον αντίποδα η ΕΤΕ δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας νωρίτερα έως και 12,28% στα 3,50 ευρώ. Με απώλειες πάνω από 34% ακολουθούν οι μετοχές των FF Group, EXAE, ΟΠΑΠ, Jumbo, Frigoglass, Τιτάν και ΔΕΗ.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 891,13 μονάδες με απώλειες 2,89%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί 3,12% στις 889,01 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχρεώνεται σε πτώση 4,05% στις 163,23 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 10 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 20 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 34 μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, έναντι 54 που υποχωρούν και 21 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 885.760-3.47%
ΟΓΚΟΣ: € 25,655,253.383



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου