Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ξαφνική εμπλοκή στη ΔΗΜΑΡ: Δέσμευσαν τον Κουβέλη να ζητήσει ΕΡΤ και όλους τους εργαζόμενους -Στις 9.30 τελικά η σύσκεψη

Η κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς δημιουργεί νέα δεδομένα στην βραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα ξεκινήσει με μια μιάμιση ώρα καθυστέρηση, στις 9:30 το βράδυ.
Με δεδομένες τις γκρίνιες και τους προβληματισμούς που υπήρχαν από το πρωί στην αγίου Κωνσταντίνου τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αφού ενημερώθηκαν από τον Φώτη Κουβέλη για τις χθεσινές συζητήσεις στο Μαξίμου, ψήφισαν. Και αποφάσισαν ο κ. Κουβέλης να ζητήσει στη σημερινή τρίτη συνάντηση:

  • Συνέχιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης-ΕΡΤ
  • Επαναλειτουργία με το σύνολο του προσωπικού
  • Εξάμηνες συμβάσεις για όλους
  • Σταδιακή μετάβαση της ΕΡΤ σε νέο σχήμα
Στον αντίποδα, οι βουλευτές και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έδωσαν εν λευκώ εξουσιοδότηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για να χειριστεί τη σημερινή συζήτηση.
Με βάση αυτά τα δεδομένα κανείς δεν γνωρίζει πλέον ποια ακριβώς θα είναι η στάση του κ. Κουβέλη και αν αυτή θα συμπαρασύρει και τον κ. Βενιζέλο που ήδη από χθες είχε τονίσει ότι θα τηρήσει κοινή στάση.
Πάντως, ο κ. Κουβέλης είχε ενημερώσει τηλεφωνικά από το πρωί τον κ. Βενιζέλο για το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου και μάλιστα οι επικοινωνίες τους ήταν πολλές.
ΤΙ έγινε στο ΠΑΣΟΚ
Την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις» ζητά το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα». Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», για να επισημάνει, τέλος, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου