Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market

«Χαρακώματα» Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για τα φαρμακεία – super market
Νέο μέτωπο ανοίγει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με αφορμή το tool-kit του ΟΟΣΑ που προβλέπει την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ακόμη και σε super-markets.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει έτοιμος να φέρει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, μαζί με την απελευθέρωση της πώλησης ψωμιού και την επέκταση του χρόνου ζωής του γάλακτος, ωστόσο σε αυτή την προοπτική φέρεται να αντιδρά ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας αφενός να μην ανοίξει η αγορά ή, αν αυτό συμβεί, να προβλέπεται τουλάχιστον η παρουσία φαρμακοποιού στους χώρους πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, οι δύο υπουργοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους κατά το «μίνι υπουργικό» συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μαξίμου, ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
«Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας» σημείωσε το πρωί σε συνέντευξή του, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μετά τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αδιάκριτη εισαγωγή των αμφίβολης ποιότητας γενοσήμων στη Δημόσια Υγεία, εμφανίζεται τώρα διστακτικός! Η αιτία εντοπίζεται στο φόβο που έχει η κυβέρνηση έναντι του σεναρίου να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο χώρο της Υγείας. Άλλωστε, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία μετακίνησής τους στο ΕΣΥ, και το τελευταίο που επιθυμεί ο κ. Γεωργιάδης είναι να βρεθεί απέναντι και σε «λουκέτο» στα φαρμακεία όλης της χώρας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας για την προώθηση των συγκεκριμένων αλλαγών ενώ σε αντίστοιχες δηλώσεις για την εφαρμογή του tool-kit έχει προβεί, κατά το παρελθόν, και ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο, καθώς η παράμετρος του πολιτικού κόστους ζυγίζει όλο και περισσότερο, ενόψει και εκλογών, στην κυβέρνηση, ουδεμία βεβαιότητα υπάρχει για την προώθηση των εν λόγω μέτρων.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου