Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Η ανοησία ορισμένων… που βλέπουν προσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία

Συχνά-πυκνά δημοσιεύονται κείμενα σε αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προβλέπουν μονίμως τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας και του Ισραήλ. Και μονίμως διαψεύδονται. Όμως η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή είναι ασταμάτητη. Η παραγωγή fake news είναι συνεχής. Τα αναληθή δημοσιεύματα αναδημοσιεύονται στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται …πανηγύρι. Χαίρονται μερικοί, διότι δήθεν το Ισραήλ «πρόδωσε» την Κύπρο και την Ελλάδα.

TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL
 

Άσχετα αν ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους ήταν μέχρι προχθές στην Πάφο με τους

υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου και τον απεσταλμένο του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Άσχετα αν οι σχέσεις των τεσσάρων χωρών είναι στενές και ισχυρές. Αυτοί που χαίρονται με την δήθεν «προδοσία» του Ισραήλ περισσότερο πρόσκεινται στην ακροδεξιά και είναι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στην άκρα αριστερά.
Ας δούμε πως έχουν τα γεγονότα:

Οι Ισραηλινοί δεν ασχολήθηκαν πολύ με τα fake news του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος λέγεται ότι έκανε μεγάλη προσπάθεια για να επιτύχει την ήττα του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις πρόσφατες εκλογές. Δεν τα κατάφερε. Αλλά και να έφευγε από τη μέση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, δεν θα κατάφερνε πολλά ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, διότι και αυτοί που θα ακολουθούσαν γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ερντογάν είναι εχθρός του Εβραϊκού Κράτους.

Οι προσπάθειες του Τούρκου προέδρου, «νόμιμες» και παράνομες, πρέπει να κατέρρευσαν διότι ο Ερντογάν την Παρασκευή εξαπέλυσε άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Υποστήριξε ότι το Εβραϊκό Κράτος είναι «εχθρός του Ισλάμ», αναφερόμενος στην ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον στόχων στη Γάζα. Όπως είναι γνωστό, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κτύπησε εγκαταστάσεις της Χαμάς και ιδιαίτερα τις εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων και λαθρεμπορίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press.

Ο Ερντογάν μίλησε για «μια πολύ σαφή ένδειξη για τη στάση του Ισραήλ απέναντι στους μουσουλμάνους» και τόνισε στους ισλαμιστές Τούρκους δημοσιογράφους, που τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα για να καταγράφουν τις αμπελοφιλοσοφίες του: «Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ είναι εχθρός του Ισλάμ. Δυστυχώς, το Ισραήλ δεν αλλάζει αυτές τις συνήθειες. Θέλουμε όλη η ανθρωπότητα να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εχθρότητα του Ισραήλ εναντίον του Ισλάμ. Σίγουρα, όσο το Ισραήλ διατηρεί αυτή τη στάση, είναι αδύνατο οι διμερείς σχέσεις να φτάσουν σε ένα επίπεδο που θα θέλαμε”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου