Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

“Δύο έθνη” Ελλάδα και Κύπρος κ. υφυπουργέ μας;


Έχουμε λάβει καταγγελίες από Κύπριους Απόδημους ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, στην ομιλία του στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και της ΠΟΜΑΚ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία μίλησε για “δύο Έθνη”, αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του, που λάβαμε από το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται σε “δύο χώρες”. Συγκεκριμένα είπε:

«Οι χώρες μας, αλληλέγγυες και ενωμένες με δεσμούς αδερφικούς, σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και προκρίνουν τον κοινό εθνικό στόχο μιας δίκαιης, οριστικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού», στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισήμανε ο Υφυπουργός.

Τόνισε δε ότι «η διαιώνιση του σημερινού status quo, ή η δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο, δεν αποτελούν αποδεκτές λύσεις, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη».

Όμως, οι καταγγέλλοντες επιμένουν ότι μίλησε για “δύο Έθνη”. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, που επίσης μίλησε στο συνέδριο, τόνισε ότι “δεν είμαστε δύο Έθνη”, προφανώς απαντώντας στον κ. Κώτσηρα.

Θα ήταν καλό να διευκρινιστεί το θέμα από τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, διότι η φράση δείχνει αλλαγή πολιτικής της Αθήνας. Αν έχουμε αλλαγή πολιτικής, δεν πρέπει να το γνωρίζουμε; Πρέπει…

Πηγή: hellasjournal.com

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου