Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Τουρκική φόρμουλα εξόδου από την κρίση στην Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, μάλιστα κύριε Ντερβίς , δηλαδής να ξεχάσουμε τα κοιτάσματα υδρογονοανθράκων /φυσικού αερίου και λοιπού ορυκτού μας πλούτου , η καλύτερα μήπως "πρέπει" να τα δώσουμε σε εσάς??
Πες στον κολλητό σου , ότι για να τα πάρεις θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ χύσεις/ΤΕ ΑΙΜΑ!!!!
Συνδέστε επίσης : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/blog-post_4228.html#more
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_1560.html#more


Ιούλιος 9, 2011.

Ο διάσημος Τούρκος οικονομικός εμπειρογνώμονας Κεμάλ Ντερβίς /Kemal Derviş, ο οποίος πιστώνεται την οικονομική ανάκαμψη  της Τουρκίας, όταν ήταν υπουργός οικονομικών στην κρίση του 2001, πρότεινε μια φόρμουλα για την σωτηρία της Ελλάδας.


Ο Ντερβίς, ο οποίος σήμερα είναι αντιπρόεδρος και διευθυντής του προγράμματος για την Παγκόσμια Οικονομία και την Ανάπτυξη στην Ουάσιγκτον, του Ινστιτούτου «Brookings», σε άρθρο του στην «Financial Times» επισημαίνει ότι η ανάπτυξη  της ελληνικής οικονομίας μπορεί να προέλθει από τα πλοία, τη θάλασσα και την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Ντερβίς, αν δεν εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το χάσμα μεταξύ του ελληνικού χρέους και του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος θα συνεχίσει να αυξάνεται , χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα  και δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος για την οικονομική ανάκαμψη.


Επεσήμανε, ακόμη, ότι εκτός από τους βραχυπρόθεσμους στόχους θα πρέπει να εξετάζεται και η μακροπρόθεσμη στρατηγική. Εξαιρετικά σημαντικός για το μέλλον είναι ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα.

Επιπλέον σημαντικοί είναι οι τομείς της γεωργίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας, η ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, η πράσινη, λεγόμενη, ανάπτυξη είναι βασική πηγή οικονομικής ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Ντερβίς.

--
Πηγή:  Sitel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου