Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Οι ευρωπαϊκές αστικές «Δημοκρατίες» είναι σάπιες....

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Το σκάνδαλο των υποκλοπών που συγκλονίζει την καθ' όλα «φιλελεύθερη» Βρετανία, λέει πολλά για την ποιότητα των ευρωπαϊκών «Δημοκρατιών» και τη λειτουργικότητα των θεσμών τους. Επίσης, ακυρώνει και την ατέρμονη ατομοκεντρική φιλολογία για τα «δικαιώματα» των πολιτών. Με λίγα λόγια: οι ίδιοι οι οποίοι δίνουν έμφαση στο άτομο, ακυρώνουν και την ίδια την υπόστασή του ως πολίτη.
Είναι πλέον σαφές ότι στις κοινωνίες της Δύσης, οι πλουτοκράτες κάνουν ό,τι θέλουν, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία κατά το δοκούν ή «αγοράζοντας» νόμους μέσω των διάφορων lobbies, χωρίς συνήθως να υφίστανται και τις συνέπειες. «Αγοράζουν» και την αστυνομία, όπως έγινε στη Βρετανία. Και μιλάμε παραπάνω για πλουτοκράτες, γιατί η tabloid η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου, η εφημερίδα «News of the World» (κυκλοφορεί επί 168 χρόνια) ανήκει στον μεγιστάνα του Τύπου Rupert Murdoch. Σημειώνουμε εδώ ότι η (καθ' όλα σκανδαλοθηρική) εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, είχε προϊστορία: το 2007, είχε φυλακιστεί δημοσιογράφος της, αρμόδιος για το ρεπορτάζ της βασιλικής οικογένειας, καθώς είχε κατηγορηθεί για υποκλοπές.


Ο κύριος ύποπτος, ο εκδότης της εφημερίδας Andy Coulson (στη φωτογραφία)0708-britain-phone-hacking-cameron-aid-arrested_full_600, διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος επικοινωνίας του Βρετανού συντηρητικού πρωθυπουργού, David Cameron. Ο τελευταίος, τον κάλυψε, εξαίροντας την επαγγελματική του επάρκεια και αποκαλώντας τον «φίλο». Όμως, η εγγύτητα εδώ του Τύπου με την εξουσία, εγείρει άλλα θέματα, βάσει πάντα της λογικής η οποία διέπει το ίδιο το σύστημα της αστικής «Δημοκρατίας». Στη Βρετανία, άρχισαν οι ανακρίσεις, οι έρευνες και τα λοιπά, αλλά το σκάνδαλο ξέσπασε όπως και να έχει, αναδεικνύοντας τα τρωτά της φιλελεύθερης «Δημοκρατίας».
Η ζημία από τις υποκλοπές στη Βρετανία και δη εις βάρος ανθρώπων που υπέφεραν, δεν μπορεί να αποκατασταθεί. Η «Δημοκρατία» χάνει τα ερείσματά της και «αποκαλύπτεται», ενώ οι «θεσμοί» της γελοιοποιούνται συνεχώς. Η εγγενής διαφθορά που κρύβει στους κόλπους της, ξεβράζεται από τα κύματα. Όπως πλέον αντιλαμβάνονται όλοι, τα πολιτικά συστήματα στη Δύση έχουν μετατραπεί σε έλη, όπου διαβιούν πάσης φύσεως σαπρόφυτα. Όποιος πλέον έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς των ευρωπαϊκών κρατών, πρέπει να είναι τουλάχιστον τρελός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου