Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Alpha Bank: Υψηλός ο κατώτατος μισθός!!! Διαβάστε τι υποστηρίζει η Alpha Bank για τον κατώτατο μισθό και που το στηρίζει.

  
Υψηλό θεωρεί τον κατώτατο μισθός στην Ελλάδα η Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο της δελτίο οικονομικών εξελίξεων, με ημερομηνία Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
Οι αναλυτές της τράπεζας επιχειρούν μια ερμηνεία των σημερινών συνθηκών εργασίας, εξετάζουν πώς συνδέεται αυτή με την ανταγωνιστικότητα και οδηγούνται στο αντιδημοφιλές αυτό συμπέρασμα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της τράπεζας, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, είναι μια σύνθετη μεταβλητή, που προσδιορίζεται από το ύψος των μισθών και από την παραγωγικότητα τηςεργασίας
Όσο υψηλός και αν είναι ο μισθός ενός εργαζόμενου, αν η παραγωγικότητά του είναι εξίσου υψηλή, τότε το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος που προκύπτει από αυτόν τον εργαζόμενο είναι σχετικά χαμηλό.

Επιπλέον, η παραγωγικότητα της εργασίας για μια επιχείρηση ή για μια χώρα προσδιορίζεται από την παραγωγική δυναμικότητα του ήδη εγκατεστημένου παραγωγικού της εξοπλισμού.
Με αυτήν την έννοια, είναι πολύ σωστός ο ισχυρισμός ότι αν και οι μισθοί στη Γερμανία είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι στην Ελλάδα η διεθνής ανταγωνιστικότητά της είναι υψηλότερη από αυτήν της Ελλάδας.
Αυτό, ωστόσο, συμβαίνει διότι στη Γερμανία οι μισθοί προσδιορίζονται κατά κύριο λόγο από την παραγωγικότητα, στο πλαίσιο αποτελεσματικής συνεννόησης των κοινωνικών εταίρων.
Στην Ελλάδα οι μισθοί προσδιορίζονταν έως σήμερα σε μεγάλο βαθμό από το κράτος, με νομοθετικές ρυθμίσεις και με την ενίσχυση του σημαντικού δανεισμού της χώρας από το εξωτερικό, σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την παραγωγικότητα.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου