Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τσίπρας: Υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ(Βίντεο)

Παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στην Αθήνα το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου
Υπέρ της λύσης των δύο κρατών και ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του τάχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς.

Παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του παλαιστίνιου προέδρου στην Αθήνα το διήμερο 21 και 22 Δεκεμβρίου.


«Υπάρχει μια πολιτική εξέλιξη με δυνατότητα προώθησης και αυτό πρέπει να δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, την οποία χρειάζεται. Η ρίζα του Παλαιστινιακού αποτελεί τον κύριο παράγοντα της αποσταθεροποίησης της περιοχή. Γι' αυτό σήμερα είναι αναγκαίο να στηρίξουμε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για επίλυσή του» υπογράμμισε ο κ. Τσίπας.

«Στο πλαίσιο της ΕΕ θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκλιμακωθεί η ένταση και να δημιουργηθεί ένα εποικοδομητικό κλίμα για επανέναρξη των συζητήσεων» συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την επίσκεψή του ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Παλαιστίνης.

«Ανυπομονώ να σας υποδεχθώ τον επόμενο μήνα στην Αθήνα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας τη σύσταση επιτροπής όσον αφορά οικονομικά και άλλα ζητήματα.
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου