Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Κούρδοι Ιράκ: Οι Αμερικανοί συνεχίζουν τον εξοπλισμό των Πεσμεργκά


Αύγουστος 19, 2024. Ελλάδα.

Ερμπίλ- Κουρδική Περιφέρεια Ιράκ

Ανώτερη πηγή στο υπουργείο Πεσμεργκά ανακοίνωσε ότι ο οπλισμός και η βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στο Υπουργείο Πεσμεργκά συνεχίζονται και πολλά σημεία της συμφωνίας μεταξύ των δυνάμεων των Πεσμεργκά και των συμμάχων έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με το αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ.


«Με βάση τη συμφωνία μεταξύ των Πεσμεργκά και του Πενταγώνου, κάθε είδους υλικοτεχνική βοήθεια, στρατιωτικές συμβουλές και εκπαίδευση θα συνεχιστούν, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τις δυνάμεις Πεσμεργκά», είπε η πηγή.


«Η κυβέρνηση της περιοχής του Κουρδιστάν είχε ζητήσει προηγουμένως από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εφοδιαστεί με συστήματα Patriot ή αμυντικά συστήματα στην περιοχή του Κουρδιστάν για την αντιμετώπιση των πυραύλων της περιοχής του Κουρδιστάν.

Το περιοδικό Forbes ανέφερε τον Αύγουστο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εξοπλίσουν τις δυνάμεις Πεσμεργκά της περιοχής του Κουρδιστάν χωριστά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ιράκ.


Σύμφωνα με το περιοδικό, στις αρχές αυτού του μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν πυροβολικό στις δυνάμεις Πεσμεργκά, συμπεριλαμβανομένων κανονιών Hawartz 105 mm, καθώς και 36 πυροβόλων M-119 και στρατιωτικών τρίκυκλων, συμπεριλαμβανομένων Humvees, φορτηγών και οχημάτων κατά των ναρκών.

Ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός σύμβουλος λέει: «Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι θα βοηθήσουν τους Πεσμεργκά υπό τον όρο ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά».


Αυτό τη στιγμή που το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του στις 7 Αυγούστου:

«Χθες παρουσιάσαμε σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό στο Υπουργείο Πεσμεργκά και αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση της ικανότητας των δυνάμεων των Πεσμεργκά. Αυτά τα όπλα θα βελτιώσουν τη συνολική ικανότητα των δυνάμεων των Πεσμεργκά να παρέχουν ασφάλεια και να εξασφαλίσουν τη συνεχή ήττα του ISIS υπό την ηγεσία του Ιράκ».

Σημαντική μηνιαία βοήθεια των Αμερικανών

Από το 2016, οι δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παρέχουν 20 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα στις ταξιαρχίες που υπάγονται απευθείας στο Υπουργείο Πεσμεργκά, καθώς και οικονομική, υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη στις δυνάμεις Πεσμεργκά, ώστε να μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση και συμφωνία αναδιοργάνωσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εξαλείψουν την πολιτικοποίηση των δυνάμεων Πεσμεργκά, στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ, που τους χωρίζει, πιέζοντας συνεχώς για την ενοποίησή τους.

VOA

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου