Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Κύπρος:Βουλή:Νόμος το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων

Τη σύσταση νόμου περί Ταμείου Υδρογονανθράκων ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής με 43 ψήφους υπέρ και 7 εναντίον, μετά την ανακοίνωση μεγάλου κοιτάσματος στον στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η συζήτηση για τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤΕ) το οποίο συστάθηκε δυνάμει των διατάξεων του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Νόμου καθυστέρησε λόγω της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου.
 
Εξερχόμενος από αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα η Βουλή να θεσπίσει σε νόμο το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων όπερ και εγένετο.
 
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μεγάλη συζήτηση, στην οποία ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στήριξαν την πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για απόσυρση όλων των τροπολογιών και τη συζήτησή τους τον Σεπτέμβριο, κάτι στο οποίο διαφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα.
 
Η μόνη τροπολογία που ψηφίστηκε ήταν κοινή των δύο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με αυτή το Ταμείο δεν θα συνδέεται με το δημόσιο χρέος. Στην επεξήγηση καταδεικνύεται ότι η δημιουργία του Ταμείου πρέπει να θεσμοθετηθεί με τρόπο που να διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργίακαι απόδοσή του μέσω επενδύσεων προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.
 
ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου