Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη συνάντηση Merkel - Sarkozy την 1η Οκτωβρίου; - Στο επίκεντρο Ελλάδα, ευρώ και προστασία τραπεζών

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd)Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, υπό το βάρος των αλλεπάλληλων αρνητικών σεναρίων για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας που απειλούν και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στο σύνολό του.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Merkel αναμένεται να συναντηθεί εκτάκτως με τον Γάλλο πρόεδρο Ν. Sarkozy την 1η Οκτωβρίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Κατά τις πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η σταθερότητα του ευρώ, η προστασία των ευρωπαϊκών τραπεζών και φυσικά η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Νωρίτερα, άλλες φήμες, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, θέλουν εντός της ημέρας Μerkel και Σarkozy να προβαίνουν σε κοινή ανακοίνωση, το περιεχόμενο ακόμη της οποίας παραμένει ασαφές. Πιθανότατα, η κοινή αυτή ανακοίνωση να έχει αναφορά και στην Ελλάδα..
Υπενθυμίζεται ότι η Μerkel σε συνέντευξή της στη γερμανική δημόσια τηλεόραση δήλωσε ότι μόνο η εφαρμογή του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) θα μπορούσε να επιτρέψει την ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης.
H Καγκελάριος στις δηλώσεις της δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη χώρα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι φωτογραφίζει την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου