Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αναθεώρηση σύμβασης φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/
Η Ρωσία συμφώνησε σήμερα να αναθεωρήσει τη σύμβασή της με την Ουκρανία για την πώληση φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ, μετά τις συνομιλίες που είχαν το σαββατοκύριακο οι πρόεδροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των δύο χωρών.


«Καταφέραμε τελικά να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την αναθεώρηση του συμβολαίου», είπε ο Αζάροφ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κίεβο πίεζε επί μήνες τη Ρωσία να αναθεωρήσει τη συμφωνία που είχε υπογράψει το 2009 με την προηγούμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι εξαναγκαζόταν να αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο σε υπερβολικές τιμές.

Παραιτήθηκε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κούντριν, παραιτήθηκε σήμερα και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ την έκανε αποδεκτή, αφού ο βετεράνος στο θώκο αυτό και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι θα αρνείτο να υπηρετήσει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μεντβέντεφ.

«Παραιτήθηκα. Η παραίτησή μου έγινε αποδεκτή», είπε ο Κούντριν. Η εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ, Ναταλία Τιμάκοβα, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διάταγμα, που αφορά την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου