Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σε 3 με 4 χρόνια θα μπορεί η Κύπρος να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το τεμάχιο 12

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/
 Η Κύπρος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για παραγωγή ηλεκτρισμού και για άλλες χρήσεις το φυσικό αέριο που θα εξαχθεί από το τεμάχιο 12 σε 3 με 4 χρόνια, δήλωσε ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Πάνος Παπαναστασίου.
Όπως εξήγησε στον ΑΣΤΡΑ οι ανάγκες της Κύπρου είναι πολύ μικρές και το αέριο θα μεταφερθεί με αγωγούς και σε αέρια μορφή.


Το πρόβλημα, υπέδειξε, αφορά την εξαγωγή προς την Ευρώπη.
Όσον αφορά την μεταφορά του προς την Ευρώπη ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι λόγω των διαφορών με την Τουρκία υπάρχουν δυσκολίες για να τοποθετηθούν υποθαλάσσιοι αγωγοί, γι’ αυτό θα πρέπει να υγροποιείται και να μεταφέρεται με φορτηγά πλοία.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παπαναστασίου εκτίμησε ότι για να γίνει πλήρης αξιοποίηση αυτού του φυσικού πλούτου θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετία, και αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες συνεργασίες τόσο με εταιρίες ξένες εταιρίες, να εξευρεθούν οι αγορές αλλά και επενδυτές.
Ο κ. Παπαναστασίου πρόσθεσε ότι η μεγιστοποίηση των κερδών για τον τόπο μπορεί να γίνει με σωστή διαχείριση αλλά και με την ανάπτυξη της εγχώριας τεχνογνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου