Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Bini Smaghi της ΕΚΤ: Πρέπει να γίνουν περισσότερα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η Ευρωζώνη έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα για την επίλυση της κρίσης χρέους, συμφωνώντας για παράδειγμα στην επέκταση των αρμοδιοτήτων του EFSF, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, δήλωσε σήμερα το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Lorenzo Bini Smaghi μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Αν και παραδέχτηκε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανέλαβαν δράση με κάποια καθυστέρηση και υπό την πίεση των αγορών, ο Bini Smaghi υπογράμμισε ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα, πρόσθεσε.

Ο Bini Smaghi σημείωσε ότι η ενίσχυση της οικονομικής δύναμης πυρός του EFSF κατά τα πρότυπα των προγραμμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το 2008 είναι ήδη υπό εξέταση.


Ένα μοχλευμένο EFSF θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προστατευτικός μηχανισμός για "τις τράπεζες και τα κράτη", δήλωσε ο Bini Smaghi.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το EFSF δεν είναι το μόνο εργαλείο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οι χώρες της Ευρωζώνης "είναι πλούσιες. Έχουν τα μέσα. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο να βρουν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών", πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου