Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Συρία: Τανκς ισοπεδώνουν πόλεις

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις καταστολής των κινητοποιήσεων εναντίον του καθεστώτος από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Χάμα. . . όταν συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στην πόλη Χιλφάγια και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως σε σπίτια και σε κτίρια στην περιοχή», όπως ανέφεραν ακτιβιστές οι οποίοι εδρεύουν στο Λίβανο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πάνω από 50 άρματα μάχης σφυροκόπησαν την περιοχή αλ Ραστάν, στην επαρχία Χομς, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας πέντε, ενώ οι επικοινωνίες στην πόλη αλ Ραστάν έχουν διακοπεί στην πόλη.


Στρατεύματα συγκεντρώθηκαν επίσης γύρω από διάφορα χωριά και στην Ντούμα, προάστιο της Δαμασκού. Παράλληλα ενισχύσεις εστάλησαν στην Κουσέιρ, μια πόλη στα σύνορα με το Λίβανο, όπου το Σάββατο πολίτες είχαν αποπειραθεί να βγουν από τη χώρα.

Περίπου 5.000 πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αφότου ξέσπασε η εξέγερση, περνώντας τα σύνορα με την Τουρκία και τον Λίβανο, ενώ περισσότεροι από 2.700 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου