Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Αλεξέι Κούντριν Ο Μεντβέντεφ «έφαγε» τον Ρώσο ΥΠΟΙΚ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......ο Μεντβέντεφ ως πρωθυπουργός δεν ήταν και τόσο δημοφιλής , αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα της σημερινής ηγεσίας της Ρωσίας.......
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Κρεμλίνο.


Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να παραιτηθεί, μετά την άρνησή του να υπηρετήσει στη μελλοντική κυβέρνηση, της οποίας αναμένεται να ηγηθεί ο ίδιος.

«Τέτοιες δηλώσεις μοιάζουν απρεπείς και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά κανένα τρόπο. Ουδείς επικαλέστηκε ζήτημα πειθαρχίας ή υποταγής» είπε ο Μεντβέντεφ.

«Εάν, Αλεξέι Λεονίντοβιτς, διαφωνείτε με την πορεία που χαράσσει ο πρόεδρος, υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε και το γνωρίζετε: να παραιτηθείτε» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Κούντριν, ο οποίος απέκτησε φήμη εγγυητή της οικονομικής σταθερότητας τα 11 χρόνια που υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών, είπε στην Ουάσινγκτον την Κυριακή ότι «θα αρνείτο οπωσδήποτε» να υπηρετήσει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μεντβέντεφ.

Απαντώντας στον Μεντβέντεφ, ο Κούντριν είχε πει: «Ναι, είναι πράγματι αλήθεια ότι έχω διαφωνίες μαζί σας. Θα λάβω μια απόφαση όσον αφορά την πρότασή σας και θα συζητήσω με τον πρωθυπουργό (Βλαντιμίρ Πούτιν)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου