Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Αδικαιολόγητα πυρά» Αποζημίωση στην οικογένεια Παλαιστίνιας που σκοτώθηκε από την ισραηλινή αστυνομία

Σχόλιο ιστολογίου μας : ...επίσης αναμενόμενες είναι οι συναντήσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς με τον Νασράλα της Χεζμπολάχ ......με κύρια θέματα παλαιστινιακό και Συρία.....
Από το ιστολόγιο
Τα πυρά «δεν είχαν στόχο αυτούς που πετούσαν πέτρες και ήταν αδικαιολόγητα» αποφάνθηκε το Δικαστήριο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ζήτησε από το Ισραήλ να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων σέκελ (297.000 ευρώ) στην οικογένεια μίας Παλαιστίνιας 10 ετών η οποία σκοτώθηκε κατά λάθος από την αστυνομία στα ισραηλινά σύνορα τον Ιανουάριο του 2007.

Η Άμπιρ Αράμιν σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον νεαρών που πετούσαν πέτρες σε ένα χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ. Η Αράμιν βρισκόταν μαζί με την αδερφή της μπροστά από το σχολείο τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα, ένα ισραηλινό δικαστήριο ζήτησε από το κράτος να αποζημιώσει την οικογένεια της 10χρονης, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και τα έξοδα του δικηγόρου.

Αρχικά, η αστυνομία είχε κλείσει την υπόθεση ανακοινώνοντας ότι το κορίτσι είχε χτυπηθεί από μία πέτρα.

Όμως η οικογένεια έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο για να ξανανοίξει η υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2010 δικαστήριο της Ιερουσαλήμ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πυρά «δεν είχαν στόχο αυτούς που πετούσαν πέτρες και ήταν αδικαιολόγητα», ενώ εκτίμησε ότι το κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει την οικογένεια.

Ο πατέρας του κοριτσιού Μπάσαμ Αράμιν ήταν το 2005 ένας από τους συνιδρυτές του κινήματος «Μαχητές για την ειρήνη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου