Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Credit Suisse: Μόνο με την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα ανακάμψουν οι αγορές - RBS: Μην αποκλείετε ακόμη και την άτακτη χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη εκφράζει ο Bob Parker, ανώτατο στέλεχος της Credit Suisse, τονίζοντας ωστόσο ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί, προκειμένου να αποτραπεί μια μεγαλύτερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Σύμφωνα με τον Parker υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι διεθνείς αγορές να ανακάμψουν, εάν εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας και εάν υπάρξει σημαντική νομισματική χαλάρωση.
Την ίδια ώρα η RBS εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα εισέλθει σε καθεστώς ύφεσης άμεσα και πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.
"Η Ευρωζώνη θα βυθιστεί στην ύφεση στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2011", δηλώνει ο Silvio Peruzzo, οικονομολόγος της RBS.
Κατά τον Peruzzo οι πιθανότητες μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας παραμένουν αυξημένες και για το λόγο αυτό, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, όταν έρθει, θα είναι ιδιαιτέρως μετριοπαθής.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου