Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

«Καμπανάκι» χτυπά η Κίνα στις ΗΠΑ λόγω Ταϊβάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......με τα συνεχιζόμενα λάθη από μεριάς του ΥΠΕΞ (Κλίντον) και την προειδοποίηση της Κίνας......
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Η απόφαση των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν το στόλο των πολεμικών αεροσκαφών F-16 της Ταϊβάν, εξόργισε τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας ο οποίος κάλεσε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον «να επανεξετάσει» , τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να βλάψει την «εμπιστοσύνη» μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Κίνα είχε δηλώσει ότι ορισμένες στρατιωτικές δραστηριότητες με τις Ηνωμένες Πολιτείες "θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν", λόγω της συμφωνίας αναβάθμισης των πολεμικών αεροσκαφών της Ταϊβάν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχει ήδη προχωρήσει σε επικρίσεις της κυβέρνησης Ομπάμα, μετά απόδηλώσεις της τελευταίας ότι σχεδιάζει αναβάθμιση αξίας 5,3 δις δολαρίων του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ταϊβάν, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει τους σινο-αμερικανικούς δεσμούς στον στρατιωτικό τομέα και τον τομέα της ασφάλειας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου