Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πρόβλημα και στην Eλλάδα αν δεν δοθεί άμεση λύση στην Κύπρο

Ως ενιαίο με την Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν το κυπριακό πρόβλημα οι Γερμανοί. Θεωρώντας τις δύο οικονομίες αλληλοσυμπληρούμενες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκπονούν αυτή τη στιγμή σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, με νέο -εκτός του ήδη συμφωνηθέντος- πακέτο στήριξης, στην περίπτωση πάντα μη εξεύρεσης τελικής λύσης στην Κύπρο.

Κύκλοι υπό τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, εκτιμούν πως σε περίπτωση εξόδου της Κύπρου από τη Ευρωζώνη, θα χρειαστεί και άλλο πακέτο βοήθεια για τη χώρας μας, που σημαίνει νέα σκληρότερα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες.
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν το κόστος του νέο αυτού προγράμματος σε 10-15 δισ. ευρώ, εάν και αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει προσδιοριστεί τελικά.

Εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης παρακολουθούν πολύ στενά τις διεργασίες που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού τομέα, ενώ πληροφορίες τονίζουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Σόιμπλε προς τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου