Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους 9(Βίντεο)

Συνελήφθησαν δύο από τους 11 κρατουμένους που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο που συνελήφθη ήταν και ο πιο επικίνδυνος. Για τους υπόλοιπους εννέα συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ και από τον αέρα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας για εντοπισμό των έντεκα δραπετών.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση. Η αστυνομία πάντως θεωρεί ότι οι υπόλοιποι 9 δραπέτες κρύβονται στα βουνά της περιοχής. 

Στα Τρίκαλα μεταβαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης. 


Εχθές το βράδυ, οι κρατούμενοι επιχείρησαν μαζική απόδραση, από την οποία τραυματίσθηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί ενώ έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν, παρόλο που αρχικά είχαν καταμετρηθεί πέντε δραπέτες. 

Όπως προέκυψε από την πρωινή έρευνα των ΕΚΑΜ οι 11 απέδρασαν με σχοινιά και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. 

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις φρουροί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασηλωνημένος σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το χρονικό της απόδρασης

Αργά χθες βράδυ, το επεισόδιο ξεκίνησε με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικήςφρουράς και αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά, ενώ είναι ακόμα άγνωστο το πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια των κρατουμένων.

Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από συνεργούς κρατουμένωνπου επιχειρούσαν να αποδράσουν, οι οποίοι επέβαιναν σε βάν.

ΠΗΓΗ newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου