Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

«Kαμία απόφαση για πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο» λέει η Μόσχα… Κρατάει διαβεβαιώσεις και παρακολουθεί η Λευκωσία

Η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα που αφορά τις πληροφορίες για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτος – «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για απευθείας πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο» λέει η Μόσχα

Η Λευκωσία συνεχίζει να παρακολουθεί το ζήτημα σε σχέση με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως «εμείς κρατούμε τις διαβεβαιώσεις που πήραμε τόσο στη Μόσχα από το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη Λευκωσία από τον ίδιο τον Ρώσο Πρέσβη».

Πρόσθεσε πως παράλληλα «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα».

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση για απευθείας πτήσεις στη Βόρεια Κύπρο» λέει η Μόσχα

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τη Βόρεια Κύπρο, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το protothema.gr.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν την πιθανή έναρξη πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (τδβκ).

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στην ερώτηση αν μια τέτοια επιλογή είναι πράγματι δυνατή και αν αυτό συζητήθηκε.

Πριν από μερικές ημέρες, η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ αποκάλυψε πως με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου. Η 15η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983. Η τουρκική εφημερίδα επικαλέστηκε διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της για έναρξη απευθείας πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο, το οποίο ανακαινίστηκε και θα εγκαινιαστεί από τον Ερντογάν.

 ΠΗΓΗ cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου