Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Την Τετάρτη κατατίθεται στο υπουργικό και την Πέμπτη στη Βουλή «Πυρετός» διαβουλεύσεων για το δεύτερο πακέτο μέτρων για την οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79355

Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, ενώ το απόγευμα με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.
Το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, ενώ το απόγευμα με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.
Λευκωσία: Εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει της κατάθεσης την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο του δεύτερου πακέτου μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την επομένη στη Βουλή για έγκριση από την Ολομέλεια.


Το πρωί ο Κίκης Καζαμίας είχε επαφές με τους Προέδρους του ΚΕΒΕ, Μάνθο Μαυρομμάτη και την ΟΕΒ, Φίλιο Ζαχαριάδη, οι οποίοι στις δηλώσεις που ακολούθησαν διαβεβαίωσαν ότι οι επιχειρήσεις θα συμβάλουν στην προσπάθεια μέσα από το δεύτερο πακέτο μέτρων μέσω της ανάπτυξης και της περαιτέρω επέκτασης των εργασιών τους.

Απαντώντας σε ερώτηση οι κ. Μαυρομμάτης και Ζαχαριάδης ανέφεραν ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον κ. Καζαμία για πρόσθετη συνεισφορά του επιχειρηματικού κόσμου.

Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, οι οποίες αντιδρούν στην αποκοπή του 25% του 13ου μισθού και στο πάγωμα της ΑΤΑ για δύο χρόνια.

Το μεσημέρι συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ και σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Γλαύκος Χατζηπέτρου ξεκαθάρισε ότι η ΑΤΑ και ο 13ος μισθός αποτελούν κόκκινες γραμμές.

Ο κ. Χατζηπέτρου εξέφρασε την ετοιμότητα του για διάλογο με την κυβέρνηση για αναδιάρθρωση του θεσμού της ΑΤΑ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί μείωση του ποσοστού που δίδεται στους εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου