Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κύπρος:Κομψό άδειασμα Κουτσοκούμνη από την κυβέρνηση και αντιδράσεις από κόμματα - "Προσοχή όταν εκπροσωπείται η Κύπρος στο εξωτερικό"

Λευκωσία: Θέση στο θέμα που προέκυψε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, πήρε σήμερα η Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση της ανέφερε πως, «Παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής Ομοσπονδίας, η Κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε Ομοσπονδίας ή Σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό». Έντονη είναι και η αντίδραση των κομμάτων, καθώς καταδίκασαν με τη σειρά τους την εμφάνιση του προέδρου της ΚΟΠ, ο οποίος στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ όσων μετέχουν σε συγκέντρωση Ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη, φόρεσε φανέλα με τη σημαία της Τουρκίας.

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη αναφέρει ότι το τουρκικό κρατικό σύμβολο συνεχίζει να αποτελεί το σύμβολο της κατοχής στην Κύπρο. "Η πράξη του προέδρου της ΚΟΠ κ. Κουτσοκούμνη αλλά και η εξήγηση που έδωσε για αυτήν, είναι αμφότερες ακατανόητες και απαράδεκτες", αναφέρει στην ανακοίνωση.

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος Τύπου ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου σχολίασε την κίνηση του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη να φορέσει φανέλα της Τουρκίας. «Η ενέργεια του Προέδρου της ΚΟΠ σε διεθνή συνάντηση της ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ύβρη προς τις αρχές και αξίες του Πολιτισμού τις οποίες υποτίθεται ότι πρεσβεύει», ανέφερε αρχικά. Και συνέχισε: «Αναμέναμε από τον κ. Κουτσοκούμνη τη δημόσια απολογία του και την άμεση παραίτηση του. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Κουτσοκούμνης να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού μέσω της τουρκικής σημαίας».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδίκασαν την ενέργεια του κ. Κουτσοκούμνη να φωτογραφηθεί φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας. «Δυστυχώς ο ισχυρισμός του κ. Κουτσοκούμνη περί "άλλο ο αθλητισμός και άλλο η πολιτική" δεν στέκει αφού στην ίδια διοργάνωση οι Τούρκοι "έπαιξαν" πολιτικά παιχνίδια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάστηκε από τους Τούρκους οργανωτές ως "Ελληνοκυπριακή διοίκηση" και τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Ας ελπίσουμε ο κ. Κουτσοκούμνης να αντιλήφθηκε επιτέλους το λάθος του και να απολογηθεί στον Κυπριακό λαό. Διαφορετικά να παραιτηθεί αμέσως».

Σε ανακοίνωσή της, η Συμμαχία Πολιτών, ζήτησε άμεσα την παραίτηση Κουτσοκούμνη. «Ενώ η τουρκική κατοχή εξακολουθεί να υφίσταται, η Τουρκία θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα και ενώ κάθε βδομάδα εξακολουθούμε να θάβουμε νεκρούς από την τουρκική θηριωδία του 1974, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης αποφάσισε να αγωνιστεί με το τουρκικό εθνόσημο στο στήθος.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης άξιο τέκνο του παλαιοκομματισμού στην Κύπρο διοικεί την ΚΟΠ τα τελευταία 15 χρόνια οδηγώντας την μέσα από σκάνδαλα στημένων αγώνων και διαπλοκή. Τώρα αποφάσισε να καταφερθεί ακόμη και ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ουδείς δικαιούται να διασύρει την πατρίδα μας και να προσβάλλει τον Κυπριακό Λαό με πράξεις μειοδοτικές και συμπεριφορές ετσιθελικές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης προχωρεί σε τέτοιες προδοτικές ενέργειες. Θυμίζουμε την περιβόητη επίσκεψη του στα κατεχόμενα το 2014 όπου παρευρέθηκε σε τελετή βραβεύσεων της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όπου πόζαρε χαριεντιζόμενος με τουρκοκύπρια υπάλληλο της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας.

Η ανωτερότητα και η ελευθερία δεν προτάσσονται με το τουρκικό εθνόσημο στο στήθος κύριε Κουτσοκούμνη αλλά με αγώνες και αντίσταση. Η κατοχή δεν φεύγει με την υποταγή.
Καλούμε τον έκπτωτο στα μάτια της κοινωνίας και των ποδοσφαιρόφιλων, πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, όπως παραιτηθεί πάραυτα. Καλούμε επίσης τα σωματεία μέλη της ΚΟΠ όπως ενεργήσουν πάραυτα προς την κατεύθυνση της προστασίας πρώτιστα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως του κυπριακού ποδοσφαίρου και να απομακρύνουν τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη άμεσα, διαφορετικά θα αποτελούν και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου