Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σε ανοδική τροχιά τα futures της Wall Street

Dow16.027,5963,65 0,40%  



  Nasdaq4.240,6739,38 0,94%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται την Παρασκευή τα futures των δεικτών της Wall Street διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη με τον τεχνολογικό Nasdaq να οδεύει προς την έβδομη διαδοχική συνεδρίαση κερδών μετά την απροσδόκητη άνοδο των τιμών εισαγωγών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones ενισχύονται κατά 18 μονάδες στις 15.997 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P ενισχύονται κατά 1,8 μονάδες ή 0,1% στις 1.826,1 μονάδες. Τέλος, τα futures του Nasdaq σημειώνουν άνοδο 7 μονάδων ή 0,2% στις 3.658 μονάδες.

Η μετριοπαθής άνοδος στις αμερικανικές αγορές ακολουθεί την χθεσινή συνεδρίαση κερδών όπου οι επενδυτές αποστασιοποιήθηκαν από τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά μάκρο και εστίασαν περισσότερο στα εταιρικά κέρδη.

Σήμερα, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας της χώρας έδειξαν ότι μικρή αύξηση σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας δύο διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Ιανουάριο έπειτα από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου.
Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 0,2% σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Χωρίς να περιλαμβάνονται τα καύσιμα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,3%, σημειώνοντας την ισχυρότερη άνοδο από το Μάρτιο του 2012.

Την ίδια στιγμή, η τιμή των αμερικανικών αγαθών που εξάγονται στον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκε 0,2% τον Ιανουάριο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Jos A. Bank ενισχύεται κατά 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές ,ετά τη ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας λιανικής Eddie Bauer έναντι 825 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, στην πιο πρόσφατη εξέλιξη της συνεχιζόμενης διαμάχης εξαγορών με την Men’s Wearhouse Inc.

Επίσης, κέρδη σχεδόν 2 δισ. δολ. ανακοίνωσε η American International Group Inc. για το δ΄ τρίμηνο από ζημιές ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ την ίδια στιγμή ο ασφαλιστικός κολοσσός αύξησε το μέρισμα του και επέκτεινε το πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου