Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στο εδώλιο η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί - Το δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της

Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας αποφάνθηκε ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πρέπει να περάσει από δίκη
Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας αποφάνθηκε ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πρέπει να περάσει από δίκη για την υπόθεση Ταπί.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το δικαστήριο απέρριψε την έφεση της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ σε δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο και την παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου που εκδικάζει αδικήματα που διαπράττονται από μέλη της κυβέρνησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.


Η Κριστίν Λαγκάρντ κατηγορείται για αμέλεια σε μια διαιτησία υπέρ του Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί το 2008, όταν η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομίας της χώρας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τονίζει πως «εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη» του τη γενική διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ. Το συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί 189 κράτη-μέλη, «εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της γενικής διευθύντριας να επιτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της», αναφέρει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου