Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ... Deutsche Bank: "Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει άμεσα 214 δισ. ευρώ από το φυσικό αέριο"!

Στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης, η Deutsche Bank σε έκθεσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το καθαρό όφελος για το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να είναι 214 δισ. ευρώ και να λυθεί άπαξ και δια παντός το πρόβλημα του χρέους της χώρας!
Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την έκθεση προκύπτει, με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν το έργο, επομένως το 50% μένει στο ελληνικό κράτος.

Η γερμανική τράπεζα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο πώς θα γίνει η εκμετάλλευση, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών αναμένονται στα μέσα του 2013.
Σύμφωνα με το Capital.gr το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020.
Η Deutsche Bank σημειώνει ακόμα ότι για να προχωρήσει η εκμετάλλευση, θα πρέπει να θεσπιστεί επιτέλους ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Μήπως έχει κανείς κάποια απορία για τον τρόπο χειρισμού των Μνημονίων και το γεγονός ότι έχει εκχωρηθεί δικαίωμα κατάσχεσης σε περιουσία του δημοσίου, αν δεν πληρωθούν τα προβλεπόμενα στους δανειστές; Όλα αυτά βάσει του Μνημονίου ΙΙ που ψηφίσθηκε τον Φεβρουάριο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου